Nieuws

Nu ook Koffie met een Cop in de avonduren!

Nu ook Koffie met een Cop in de avonduren!

Vanaf maart zal het initiatief Koffie met een Cop een aantal keer in de avonduren plaatsvinden. Ruim een half jaar geleden zijn de politie Alphen a/d Rijn en McDonald’s met dit initiatief gestart, met als doel de drempel tussen de inwoners en politie te verlagen. Er is gebleken dat dit een groot succes was!

Eén keer per maand zit de wijkagent bij het McDonald’s restaurant in het centrum en vanaf 22 maart ook in de avonduren. Uit de feedback bleek dat de bijeenkomsten werden gewaardeerd maar de tijdstippen niet altijd handig waren. Hiermee komen een aantal data te vervallen en komen er vrijdagavonden voor in de plaats.

De aankomende data voor Koffie met een Cop zijn:
- Vrijdag 22 maart tussen 19.00 -20.00 uur
- Vrijdag 19 april tussen 19.00 – 20.00 uur
- Vrijdag 17 mei tussen 19.00 – 20.00 uur
- Donderdag 6 juni tussen 10.00 – 11.00 uur

Koffie met een Cop geeft Alphenaren de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met agenten in de buurt, onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Het concept geeft de mogelijkheid voor burgers om over uiteenlopende zaken in gesprek te gaan met de politie, maar ook om bijvoorbeeld ongerustheid uit te spreken, politie meer te betrekken of om advies in te winnen.

 

Reacties op: Nu ook Koffie met een Cop in de avonduren!