Nieuws

Steffen Morrison en Yerry Rellum vieren soullegendes in nieuwe swingende theatershow

Steffen Morrison en Yerry Rellum vieren soullegendes in nieuwe swingende theatershow

Vanaf januari 2019 touren soulmannen Steffen Morrison en Yerry Rellum met de swingende theatervoorstelling ĎItís a Manís World!í langs meer dan 40 Nederlandse theaters. Centraal staan de drie grootste soullegendes allertijden: James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye. Drie mannen van wie de muziek van grote invloed is geweest in de levens van Morrison en Rellum.

Iconen van de soulmuziek
Zangers James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances bepaalden zij de soundtrack van een hele generatie. Ondanks hun vaak zware leven wisten zij vanuit armoede uit te groeien tot ware iconen. Stoere mannen die elk op hun eigen manier een verschil maakten, maar ook kwetsbare zonen en twijfelende vaders waren. Vocalisten Steffen Morrison en Yerry Rellum, beide bekend van The Voice of Holland, staan nu voor het eerst samen op het podium en kruipen in de weerbarstige karakters van deze souliconen.

Gevormd door de muziek
Na een drukke repetitieperiode ogen Morrison en Rellum allebei ontspannen. ‘Dat kan ook niet anders’ vertelt Rellum. ‘Het is geweldig als je iedere dag de muziek van je helden mag zingen!’ Morrison knikt instemmend. Beide zangers zijn opgegroeid met de soul van de jaren ‘70. Morrison: ‘Wat ik me vooral herinner van mijn jeugd is dat mijn vader altijd de lekkerste soulplaatjes opzette als er iets vieren was, maar óók als er iets te betreuren viel. Daardoor is de soulmuziek automatisch verbonden met alle hoogte- en dieptepunten in mijn leven. Het kon ook niet anders of ik moest en zou later zanger worden.’

Naast de liefde voor soulmuziek hebben hun achtergronden ook veel weg van die van Brown, Wonder en Gaye. Beide zangers zijn opgegroeid in een niet alledaagse gezinssamenstelling en met een andere huidskleur dan de meeste mensen om hen heen. Het verhaal van ‘It’s a Man’s World!’ is dan ook van alle tijden.

The Legends
‘It’s a Man’s World!’ wordt gebracht door producent ‘The Legends’, ontstaan uit een initiatief van toetsenist Wiboud Burkens en trompettist Michael Varekamp. Al sinds 2013 brengen zij spraakmakende soul- en jazzvoorstellingen naar de Nederlandse theaters zoals ‘LOUIS!’ (over Louis Armstrong) en ‘I’m a Soulman’ (met Steffen Morrison in de rol van Otis Redding). De muziek staat altijd centraal, maar film en spoken word hebben ook altijd een belangrijke rol.

De muzikale voorstelling ‘It’s a Man’s World!’ met Steffen Morrison, Yerry Rellum en de meest swingende soulband band van Nederland is op donderdag 25 april om 20.15 uur te zien in Theater Castellum te Alphen a/d Rijn. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl.

Reacties op: Steffen Morrison en Yerry Rellum vieren soullegendes in nieuwe swingende theatershow